ASWOlla on kunnianhimoinen ja ympäristötietoinen tavoite 

 

ASWOlla tähtäämme mieluiten korkealle. Haluamme huolehtia ympäristöstä. 

Siitä asti, kun ASWO myi ensimmäisen varaosansa vuonna 1996, olemme osaltamme vaikuttaneet elektronisten laitteiden elinkaaren pidentämiseen. Olemme olleet tärkeässä asemassa siinä, että miljoonia elektronisia laitteita on korjattu käyttökuntoisiksi sen sijaan, että ne olisi heitetty pois ja vaihdettu uuteen. Korjaaminen pidensi laitteen käyttöikää useilla vuosilla. Käyttäjät olivat tyytyväisiä, ASWO oli tyytyväinen ja ympäristö välttyi turhalta kuormitukselta. Nyt otamme askeleen eteenpäin.

Haluamme olla mukana määrittämässä standardia sille, miten toimialamme voi toimia vastuullisesti ympäristön suhteen ja vaikuttaa siihen, että elektroniikka on tulevaisuudessa entistä vihreämpää.

Varaosat ovat kestävä valinta.

Maailmassa syntyy vuosittain 50 miljoonaa tonnia elektroniikkajätettä, ja määrä kasvaa voimakkaasti. Euroopan osuus kaikesta elektroniikkajätteestä on 35 prosenttia, ja jokainen asukas tuottaa hieman alle 17 kiloa jätettä. Määrään ei sisälly jäte ja energiankulutus, joka liittyy uusien laitteiden valmistukseen ja kuljetukseen.

Onneksi nuoremmat sukupolvet ajattelevat vanhempia enemmän elektronisten laitteiden kulutukseen liittyvän ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen välttämättömyyttä. Valistuksen ja varaosien saatavuuden helpottamisen avulla yksittäisen tuotteen voi korjata useamman kerran, ennen kuin se on tullut elinkaarensa päähän ja voidaan lähettää kierrätettäväksi. 

Ympäristötietoinen kuluttaja voi vaihtaa monet osat myös itse. Keittiön monitoimikonetta ei tarvitse vaihtaa uuteen, jos ainoastaan sen kulho on hajonnut ja pölynimurin letkun voi lähes aina vaihtaa, jolloin imuri toimii vielä monta vuotta. Jääkaapin maitohylly ja kahvinkeittimen lasipannu ovat vain muutaman klikkauksen päässä, ja samalla tavoin kannettavan tietokoneen verkkosovitin tai akku ovat vaihdettavissa uuteen muutamassa päivässä. ASWO toimittaa kaikki edellä mainitut varaosat ja muut tarvikkeet lähimmälle jälleenmyyjällesi yhdessä päivässä.

Jos korjaamiseen tarvitaan ammattilaista, ASWO toimittaa osat kotimaassasi toimivalle korjaajalle, jolloin itse korjaaminen tapahtuu yleensä vain muutamassa päivässä.

 

Klimaneutral


17

YKSITTÄISEN IHMISEN OSUUS VÄHÄN ALLE 17 KILOA

35

EUROOPPA TUOTTAA NOIN 35 % KAIKESTA ELEKTRONIIKKAJÄTTEESTÄ

50.000.000

MAAILMASSA TUOTETAAN VUOSITTAIN NOIN 50 TONNIA ELEKTRONIIKKAJÄTETTÄ

Etenemme nopeasti sekä pienin että suurin askelin

ASWO on valinnut raikkaan vesijohtoveden vesipullojen ostamisen sijaan.

water-glass-2

Henkilöstöravintolamme on onnistunut verrattain lyhyessä ajassa vähentämään ruokahävikkiä 45 prosentilla.

restaurant-eating-set

Olemme vaihtaneet kaikkiin valaisimiimme LED-lamput.

light-bulb-eco

ASWOn logistiikkakeskuksessa käytetään ainoastaan vihreää, riippumattomista ja uusiutuvista energianlähteistä saatua sähköä.

light-bulb-eco

Ensimmäisen varastorakennuksemme katto on muutettu viheralueeksi.

gauge-dashboard-1

Kaikki pakkausmateriaalimme ovat valkaisemattomia, joten ne on helppo kierrättää ja käyttää uudelleen.

recycling-sign

keyboard_arrow_up