ASWOlla on kunnianhimoinen ja ympäristötietoinen tavoite

ASWOlla tähtäämme mieluiten korkealle. Haluamme huolehtia ympäristöstä. 

Siitä asti, kun ASWO myi ensimmäisen varaosansa vuonna 1996, olemme osaltamme vaikuttaneet elektronisten laitteiden elinkaaren pidentämiseen. Olemme olleet tärkeässä asemassa siinä, että miljoonia elektronisia laitteita on korjattu käyttökuntoisiksi sen sijaan, että ne olisi heitetty pois ja vaihdettu uuteen. Korjaaminen pidensi laitteen käyttöikää useilla vuosilla. Käyttäjät olivat tyytyväisiä, ASWO oli tyytyväinen ja ympäristö välttyi turhalta kuormitukselta. Nyt otamme askeleen eteenpäin.

 

Haluamme olla mukana määrittämässä standardia sille, miten toimialamme voi toimia vastuullisesti ympäristön suhteen ja vaikuttaa siihen, että elektroniikka on tulevaisuudessa entistä vihreämpää.

Mitä ASWO tekee ympäristön hyväksi?

Jos laitteen korjaamiseen tarvitaan ammattilaista, toimittaa ASWO osat suoraan korjaajalle, jolloin itse korjaaminen tapahtuu yleensä vain muutamassa päivässä.

Varaosat ovat kestävä valinta.

Maailmanlaajuisesti syntyyvuosittain noin 53,6 miljoonaa tonnia elektroniikkaromua, ja määrä kasvaa voimakkaasti. Euroopan osuus kaikesta elektroniikkajätteestä on noin 12 miljoonaa ja joka asukkaan noin 16,2 kiloa. Tämän luvun lisäksi mukaan tulee myös uusien laitteiden tuotantoon ja kuljetukseen liittyvä romu ja kulutus.

Onneksi nuoremmat sukupolvet ajattelevat vanhempia enemmän elektronisten laitteiden kulutukseen liittyvän ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen välttämättömyyttä. Valistuksen ja varaosien saatavuuden helpottamisen avulla yksittäisen tuotteen voi korjata useamman kerran, ennen kuin se on tullut elinkaarensa päähän ja voidaan lähettää kierrätettäväksi. 

Ympäristötietoinen kuluttaja voi vaihtaa monet osat myös itse. Keittiön monitoimikonetta ei tarvitse vaihtaa uuteen, jos ainoastaan sen kulho on hajonnut ja pölynimurin letkun voi lähes aina vaihtaa, jolloin imuri toimii vielä monta vuotta. Jääkaapin maitohylly ja kahvinkeittimen lasipannu ovat vain muutaman klikkauksen päässä, ja samalla tavoin kannettavan tietokoneen verkkosovitin tai akku ovat vaihdettavissa uuteen muutamassa päivässä. ASWO toimittaa kaikki edellä mainitut varaosat ja muut tarvikkeet lähimmälle jälleenmyyjällesi yhdessä päivässä.

Jos korjaamiseen tarvitaan ammattilaista, ASWO toimittaa osat kotimaassasi toimivalle korjaajalle, jolloin itse korjaaminen tapahtuu yleensä vain muutamassa päivässä.


53,6

Maailmanlaajuisesti tuottuu vuosittain noin 53,6 miljoonaa tonnia elektroniikkaromua.

 

 

 

12

Euroopan osuus on noin 12 miljoonaa tonnia siitä.

16,2

16,2 kg elektroniikkaromua asukasta kohti Euroopassa

Etenemme nopeasti sekä pienin että suurin askelin

ASWO on valinnut raikkaan vesijohtoveden vesipullojen ostamisen sijaan.

Henkilöstöravintolamme on onnistunut verrattain lyhyessä ajassa vähentämään ruokahävikkiä 45 prosentilla.

Olemme vaihtaneet kaikkiin valaisimiimme LED-lamput.

ASWOn logistiikkakeskuksessa käytetään ainoastaan vihreää, riippumattomista ja uusiutuvista energianlähteistä saatua sähköä.

Ensimmäisen varastorakennuksemme katto on muutettu viheralueeksi.

Kaikki pakkausmateriaalimme ovat valkaisemattomia, joten ne on helppo kierrättää ja käyttää uudelleen.

Haluatko myös sinä auttaa asettamaan standardin ja edistää tulevaisuutta vihreämmällä elektroniikalla?